bouwadviesnl

EPC

berekening en advies

De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) geeft aan hoe energiezuinig een nieuw te bouwen woning of gebouw is. Hoe lager het EPC-getal des te lager het energieverbruik. In het Bouwbesluit staan eisen voor de energieprestatie van woningen en gebouwen. De EPC wordt hierbij als bepalingsmethode gebruikt. De berekening van de energieprestatiecoëfficiënt (kortweg EPC-berekening) is noodzakelijk bij de bouw van een nieuwe woning of een nieuw gebouw.

De epc berekening

Om te bepalen of de woning of het gebouw voldoet aan de EPC-eis, kan BouwAdviesNL de EPC voor u berekenen. Wij voeren de berekening uit volgens de norm NEN 7120 Energieprestatie van gebouwen (EPG). Voor de omgevingsvergunning is een EPC-berekening een vereiste. Met de EPC-berekening van BouwAdviesNL kunt u aantonen dat de nieuwbouw voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit.

vooronderzoek en epc-advies

Het kan soms nuttig zijn om al in het voortraject mee te denken over de installaties in de woning, dus voordat de EPC-berekening wordt gemaakt. BouwAdviesNL geeft uitleg over duurzame installaties in de woning, zoals zonnepanelen, zonneboilers, diverse typen warmtepompen, systemen met warmteterugwinning enzovoort. In het voortraject worden concept-EPC-berekeningen gemaakt, die een goed beeld geven van de mogelijkheden.

specialist in epc-berekening en -advies

De medewerkers van BouwAdviesNL hebben ruime ervaring in het maken van EPC-berekening en geven u advies op maat. Zij signaleren eventuele problemen en dragen natuurlijk ook meteen een passende oplossing aan. Neem contact met ons op voor een persoonlijke toelichting op onze werkwijze en de uitwerking van EPC-berekeningen.

contact

 

BouwAdviesNL 
Postbus 15204
1001 ME Amsterdam

BouwAdviesNL
Emmalaan 58
3411 XJ Lopik

T.  0348 743 814
E.  info@bouwadvies.nl

diensten

  • Bouwkundig tekenwerk
  • Aanvraag vergunningen
  • Inmeten gebouwen
  • STABU-bestek
  • V&G-plan ontwerpfase
  • Bouwbegeleiding
  • NEN2580 oppervlakten gebouwen
  • Artist impression

lidmaatschap

BouwAdviesNL is lid van de BNB; Beroepsvereniging van Nederlandse Bouwspecificatiedeskundigen.

BouwAdviesNL is licentiehouder van Stabu 2 en Stabu Bouwbreed Informatiesysteem.

 

Algemene voorwaarden 
Op al onze opdrachten is ‘De nieuwe Regeling 2011: Rechtsverhouding opdrachtgever-architect, ingenieur en adviseur DNR 2011’ Eerste herziening, juli 2013 van toepassing. Via deze link kunt u de DNR 2011 downloaden. Op verzoek kunnen wij u een exemplaar van de DNR 2011 toesturen.